Carpathian Arch Race (ro)

CE?

UNDE?

Muntii Carpati, sau Carpatii – sunt un o grupa de munti ce formeaza un arc muntos de-a lungul Europei centrale si de est. Avand aproape 1,500 km sunt pe locul trei ca lungime intre muntii Europei, dupa Urali cu 2,500 km si muntii Scandinaviei cu 1,700 km.

CE?

Carpathian Arch Race #CAR este o cursa de biciclete ce pleaca din Cluj Napoca (Romania), urmareste muntii prin Ucraina, avand finalul in Bratislava, Slovacia, dupa ce traverseaza pasuri si trecatori uimitoare. Startul este in muntii Apuseni – Occidentali. Vom padala peste 2,500 km, printr-un peisaj uimitor, verificand cateva segmente obligatorii, impuse de organizator. Cursa este de tip “self supported”, adica participantii trebuie sa se ocupe singuri de tot, fara ajutor din exterior, sa-si duca bagajele si sa-si organizeze ruta, pedalatul si odihna.

START – Cluj Napoca (Romania)

Cluj-Napoca, al-4-lea oras ca marime din Romania. Geografic situat la 324 km de Bucuresti si 351 km de Budapesta, este locat de-a lungul raului Somesul Mic. Orasul este considerat neoficial capitala istorica a Transilvaniei. Deasemea a fost “Capitala europeana a tineretului” in 2015 si “Orasul european al sportului” in 2018.

CP 02 – CP 09vezi pagina – segmente.  

FINISH – Bratislava, Slovacia

Bratislava, capitala Slovaciei, este situată de-a lungul fluviului Dunărea, la granița cu Austria și Ungaria. Este înconjurat de podgorii și de Micii Munți Carpați, încrucișați de trasee împădurite pentru drumeții și ciclism.

Vor fi doua curse, fiecare cu cate 2 categorii: SOLO si PERECHE

Vrem sa va distrati, sa va simtiti bine, sa descoperiti locuri prin care nu ati mai pedalat, dar vrem sa fiti in siguranta.

Deasemenea, trebuie sa parcurgeti segmentele ce sunt marcate prin coordonate pe cardurile primite la start. Toti participantii trebuie sa isi descarce in propriul GPS coordonatele segmentelor si sa le parcurga de la start la finish.